Video afspelen

Voor wie wij er zijn

i-support ondersteunt al jaren meerdere goede doelen of initiatieven in de regio Eindhoven en Veghel. Hieronder een overzicht van onze support-projecten van agelopen jaren:

Pieter Brueghelhuis

- Veghel

De ontmoetingsplek in Veghel waar iedereen ‘een beetje geluk kan vinden én brengen. Het staat er bol van de activiteiten. Denk aan een breigroepje, een naaiatelier, moestuin, beeldhouwerij en houtbewerkingsruimte. Er wordt aan yoga gedaan, met klei gewerkt en bewogen op muziek. Het PieterBrueghelHuis werkt samen …. 

…. met lokale partners om zoveel mogelijk burgers, jong en oud, uit de gemeente Veghel met elkaar te verbinden.
Eén van die partners is Stichting i-support en dankzij de jaarlijkse sponsoring van i-support heeft het Pieter BrueghelHuis in het begin een moderne website kunnen maken, is er een tuin met terras aangelegd en hebben ze nu zonnepanelen.

Kijk op https://pieterbrueghelhuis.nl/

Kids-Plus

- Eindhoven

Het Kids Plus programma in Woensel-West (Eindhoven) daagt kinderen uit deze wijk op allerlei manieren uit hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Met bijvoorbeeld sport- en kookactiviteiten maar ook via taallessen en huiswerkbegeleidng. Dit gebeurt veelal in hun zogenaamde ‘huiskamer’. Kids Plus richt zich op talentontwikkeling van kinderen … 

… in de leeftijd 4 tot en met 18 jaar. Het is namelijk niet voor elk kind vanzelfsprekend. Gelijke kansen voor alle kinderen staat dan ook hoog in het vaandel.

Stichting i-support heeft bijgedragen aan de nieuwe inrichting van het Kids Plus pand om de faciliteiten te upgraden, maar ook zijn er extra uitstapjes georganiseerd zoals bowlen of naar de film gaan met de kinderen. Iets wat helaas niet voor elk kind is weggelegd.

Volg de activiteiten van Kids Plus op facebook.

Stichting Join us

- Veghel

Stichting Join us helpt jongeren die eenzaam zijn. Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch is er een grote groep jongeren in Nederland die zich alleen voelt. Uit onderzoek blijkt dat 8 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar chronische gevoelens van eenzaamheid heeft. Join us is er voor deze jongeren! We brengen ze in contact met …

… leeftijdsgenoten en helpen ze sociaal sterker worden door fysieke groepen door het hele land en sindskort ook online groepen. 
Mede dankzij de sponsoring van i-support heeft de stichting Join us een nieuwe inrichting kunnen bekostigen en mede daardoor de afgelopen jaren zo kunnen groeien en te professionaliseren.

Kijk voor meer info op https://www.join-us.nu/

Spot on 040

- Eindhoven

In Eindhoven groeien ruim 5500 kinderen op in armoede. Hierdoor kunnen deze kinderen vaak minder goed hun talenten ontwikkelen. Spot on zet vrijwilligers in om de kinderen in groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs in Vaartbroek te begeleiden in de ontdekkingstocht en te ondersteunen in de ontwikkeling van hun talenten. Het vergroot het zelfvertrouwen en de …. 

… zelfstandigheid van de kinderen. Ze besteden aandacht aan vakken waar het kind moeite mee heeft maar gaan ook op zoek naar het plezier in leren. 

Mede dankzij Stichting i-support is het Spot on 040 gelukt om een ‘eigen plek’ te vinden om de kinderen te ontvangen. Niet op school (ze zijn immers geen verlengstuk van de school) en thuis is niet voor alle kinderen een rustige plek om te leren. De ruimte is opgeknapt tot een aantrekkelijke en familiaire omgeving.

Lees hier meer over het werk van Spot on 040.

Meld een project

Zoveel goede doelen, zoveel initiatieven en toch is het soms lastig om het juiste project te kiezen. Stichting i-support is altijd op zoek naar programma’s of projecten in de regio Eindhoven en Veghel die eenmalig of langdurige support zoeken. Of misschien merk jij als burger of ondernemer dat er ergens behoefte is, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? We denken graag met je mee over de juiste vorm van support.

Wil je eerst meer informatie of de mogelijkheden bespreken, neem dan contact met ons op via e-mail info@i-support.com of via telefoon 06-460 408 49.